Οι συνεργάτες μας

Η Καλλιόπη Ρουμελιώτη είναι κτηνίατρος, απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1996 εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Μαιευτικής του πανεπιστημίου  Justus Liebig στο Giessen της Γερμανίας. Από τότε μέχρι και σήμερα ασχολείται με την αναπαραγωγή μικρών ζώων παρακολουθώντας συνέδρια, διαλέξεις και επιμορφωτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 1998  διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο μικρών ζώων, στο οποίο απασχολούνται συνολικά 3 κτηνίατροι. Στο ιατρείο της διαχειρίζεται παθολογικά  περιστατικά και πραγματοποιεί  χειρουργικές επεμβάσεις μαλακών μορίων.

Από το 2007 είναι μέλος του EUROPEAN VETERINARY SOCIETY OF SMALL ANIMAL REPRODUCTION (EVSSAR)  και το όνομα της βρίσκεται μεταξύ των κτηνιάτρων που παγκοσμίως προτείνει το EVSSAR  (reprovet map) για τη διενέργεια εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών που αφορούν την αναπαραγωγή μικρών ζώων (έλεγχος οίστρου, κατάψυξη σπέρματος,  διενέργεια τεχνητών σπερματεγχύσεων κ.α.).

popi.jpg

Ο Ιωάννης Ν. Χανιωτάκης, αποφοίτησε από το τμήμα Κτηνιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2006. Από το 2015 είναι αρμόδιος επιτελής για την οργάνωση της κτηνιατρικής υποστήριξης στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 2013 έως το 2014, τοποθετήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για την μετεκπαίδευσή του στην Αναισθησία και Χειρουργική των ζώων εργαστηρίου, ενώ την περίοδο από τον Φεβρουάριο 2014  έως και τον Οκτώβριο 2014, συμμετείχε στις δραστηριότητες του Ενδοσκοπικού Τμήματος της Ηπατογαστρεντερολογικής Μονάδας της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Έκτοτε είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Κλινικής, Πειραματικής Χειρουργικής και Μεταφραστικής Έρευνας του ΙΙΒΕΑΑ και μέλος της Ομάδας Επιστήμης και Έρευνας της Α’ κ Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία». Η ελάχιστα επεμβατική και ενδοσκοπική χειρουργική των ζώων συντροφιάς αποτελεί τον κύριο τομέα των ερευνών του και από το 2014 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει για τη συμπεριφορά και ευζωία των ζώων και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ζώων και του ανθρώπου. Συμμετέχει στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων θεραπειών/δραστηριοτήτων με τη βοήθεια σκύλου.

Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών οργανισμών.

DSC01247.JPG

1 σχόλιο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: